Voor alle leeftijden, met én zonder verwijzing. 



Heeft u last van bloedend tandvlees?
 

Bloeding is één van de signalen van ontstoken tandvlees. In het begin kan dit oppervlakkig zijn, maar het kan zich uitbreiden tot aan het kaakbot, wat kan leiden tot losstaande tanden en kiezen. Dit wordt parodontitis genoemd.

Naast het verlies van tanden en kiezen kan parodontitis ook invloed hebben op uw algemene gezondheid.

Het is belangrijk om te weten dat ontstoken tandvlees niet alleen een lokaal probleem is, maar ook gevolgen kan hebben voor uw algehele welzijn. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen parodontitis en andere gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, diabetes en een verzwakt immuunsysteem.

Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de overgang of zwangerschap, kunnen ook invloed hebben op de conditie van uw tandvlees. Veranderingen in hormoonspiegels kunnen leiden tot gevoeliger tandvlees en een verhoogd risico op ontstekingen.

Daarom is het van groot belang om op tijd aan de bel te trekken wanneer u de eerste signalen van ontsteking opmerkt, zoals bloedend tandvlees, roodheid, zwelling of een slechte adem. Door tijdig actie te ondernemen, kunnen verdere schade en complicaties worden voorkomen.

Aarzel niet om contact op te nemen wanneer u tekenen van ontstoken tandvlees ervaart. 

Mondhygiënist als aanvulling 


Een bezoek aan de mondhygiënist als aanvulling van uw tandarts bezoek maar zeker ook op de dagelijkse zelfzorg. 





0-18 jaar  Gewoon Gaaf! 


Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. Het doel is een gezond gebit hebben en houden.

Er wordt een risico-inschatting gemaakt, waarbij er gekeken wordt naar verschillende factoren zoals het voedingspatroon en het poetsgedrag van uw zoon of dochter.

Het is helaas nog steeds zo dat veel kinderen op jonge leeftijd al te maken hebben met gaatjes in hun melkgebit. Dit is zorgelijk, omdat gaatjes in het melkgebit de kans vergroten dat er ook gaatjes ontstaan in het blijvende gebit.


Door vroeg in te zetten op goed poetsen, kunnen we het risico op gaatjes verminderen en de mondgezondheid van kinderen bevorderen. Dit heeft niet alleen betrekking op het melkgebit, maar ook op het behoud van een gezond blijvend gebit op latere leeftijd.


Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind een goede mondgezondheid behoudt en een stralende glimlach heeft voor de toekomst. 



*Goed nieuws! Voor jongeren onder de 18 jaar is er een vergoeding voor preventieve mondzorg vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten voor reguliere controle- en preventieve behandelingen gedekt worden. Het aantal keer dat u kunt langskomen voor preventieve zorg hangt echter af van uw zorgverzekering. Verschillende zorgverzekeraars bieden verschillende dekkingen en beperkingen als het gaat om tandheelkundige zorg voor jongeren. Om precies te weten hoe vaak u gebruik kunt maken van preventieve mondzorg kunt u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Het is belangrijk om te benadrukken dat regelmatige preventieve mondzorg van groot belang is, ongeacht de vergoeding vanuit de zorgverzekering. Door regelmatige controles en professionele gebitsreiniging kunnen tandheelkundige problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld, waardoor grotere complicaties en kosten op de lange termijn kunnen worden voorkomen. Dus, ook al kan de vergoeding vanuit de basisverzekering verschillen, raad ik u aan om regelmatig preventieve mondzorg te zoeken voor uzelf of uw kinderen. Een gezonde mond draagt bij aan een gezond lichaam en een stralende glimlach.